30/09/2024

Odigrani su preostali mečevi posljednjeg kola jesenjeg dijela ovosezonske Prve lige FBiH, mečevi u Tešnju i u Gabeli.

TOŠK Tešanj – Travnik 2:0

Na stadionu “Luke” u Tešnju danas su se u okviru petnaestog kola Prve lige FBiH sastali timovi TOŠK-a i Travnika.

Susret u Tešnju između TOŠK-a i Travnika rezultatski je, ispostaviće se, bio riješen već u prvih četrdeset i pet minuta, s obzirim da su Tešnjaci golovima Dizdarića i Šabića vrlo brzo došli do vodstva od 2:0, što su očuvali da kraja meča, koji se tako i završio tim rezultatom.

TOŠK je ovom pobjedom jesenji dio aktuelne sezone završio u gornjem dijelu tabele, gdje se, unatoč današnjem porazu, nalazi i ekipa Travnika.

GOŠK Gabela – Orašje 3:3

Foto: Facebook

Stadion “Perica Pero Pavlović” u Gabeli danas je u okviru petnaestog kola Prve lige FBiH ugostio timove GOŠK-a i Orašja.

Gabeljani su odlično ušli u meč i pogitcima Jusufbašića i Kulovića poveli sa 2:0, da bi Orašje do poluvremena pogotkom Vidovića smanjilo rezultat na 2:1, međutim, nastavku meča GOŠK pogotkom Mašića dolazi i do 3:1, da bi Orašje pogotcima Vidovića i Hrštića poravnalo na 3:3, što je bio i konačan epilog ovog duela.

Ovom podjelom bodova GOŠK je jesenju polusezonu u okviru ovosezonske Prve lige FBiH završio u gornjem dijelu tabele, dok će Orašje, suprotno tome, proljetni dio prvenstva dočekati u donjem dijelu tabele.

Tabela nakon jesenjeg dijela aktuelnog prvenstva u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *