30/09/2024

Gradski stadion „Košute“ u Gornjem Vakufu/Uskoplju izgrađen je 1979. godine i još od tada želja ljubitelja nogometa u ovom gradu su stolice na tribinama.

U prethodnih 20 godina Izvršni odbori su uložili mnogo truda i financijskih sredstava na stvaranju boljih uvjeta, uložena su znatna sredstva u održavanje travnjaka, navodnjavanje, sanacije klupskih prostorija, a ove godine napokon je počela i sanacija tribina na gradskom stadionu „Košute“.

Nakon što su završeni betonski radovi, na inicijativu navijača, Upravni odbor Sloge od 1. decembra pokreće akciju prikupljanja novčanih sredstava za nabavku stolica.

Cilj je, do početka proljetnog dijela sezone, što je sredina marta naredne godine, prikupiti sredstva za kupovinu 300 stolica.

Akciju je prvi podržao Vinko Ćurić, vjerni navijač Sloge, čovjek koji je u zadnjih 25 godina propustio samo jednu utakmicu ovog kluba.

Iz Sloge se nadaju da će u rekordno kratkom roku prikupiti potrebna sredstva jer je ova ideja izazvala veliki interes među ljubiteljima nogometa u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *