06/10/2024
1575630764317

Sarajevski SPARS je na domaćem terenu u okviru desetog kola regionalne košarkaške ABA 2 Lige dočekao crnogorski Lovćen iz Cetinja.

SPARS Sarajevo – Lovćen Cetinje (Crna Gora) 69:67

Sarajevo je bilo domaćin susreta desetog kola ABA 2 Lige između SPARS-a i crnogorskog Lovćena iz Cetinja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila ovaj susret.

Prvu četvrtinu meča znatno bolje otvaraju gosti iz Crne Gore, koji su, kako je ista vremenski odmicala, iz minuta u minut povećavali svoje vodsto, te je naposlijetku rezultat nakon prvih desem minuta igre glasio 22:15 za ekipu Lovćena iz Cetinja.

U drugoj četvrtini susreta, suprotno prvoj dionici, znatno bolja igra domaćeg SPARS-a, koji, istina, niti u jednom trenutku ne uspijevaju u potpunosti preokrenuti rezultat u svoju korist, ali je po završetku ove četvrtine prednost Crnogoraca iznosila samo jedan poen razlike, i to rezultatom 36:35, sa kojim se, dakle, i otišlo na odmor između dva poluvremena.

U trećoj dionici ravnopravna igra oba tima, ali su, kao i u prvom poluvremenu, na kraju iste ipak košarkaši Lovćen-a imali prednost, te je rezultat od 52:47 u korist Crnogoraca stajao na semaforu uoči posljednje dionice meča.

U posljednjoj četvrtini vrlo neizvijesno na terenu, tim iz Crne Gore konstantno je imao minimalnu prednost, da bi na kraju SPARS ipak prelomio susret u svoju korist ostvario i pobjedu rezultatom 69:67, i tako došao do svoje prve pobjede ove sezone.

U redovima pobjedničkog tima, odnosno, SPARS-a, najefikasniji je bio Vrabac sa 17 ubačenih koševa.

S druge strane, kod poraženog Lovćena bolji od ostalih bio je Popović sa 17 poena na večerašnjem meču.

Nakon meča izjave o toku istog dali su treneri oba tima, Nermin Selimović ispred SPARS-a, i Zoran Kašćelan ispred Lovćena:

Tabela nakon deset odigranih kola ABA 2 Lige:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *