06/10/2024
IMG_20191207_175150

Odigran jei posljednji duel današnjeg programa devetnaestog kola Premijer lige BiH, u Sarajevu su se u okviru derbi susreta sastali Željezničar i Velež iz Mostara.

Željezničar Sarajevo – Velež Mostar 0:2

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu odigran je prvenstveni premijerligaški susret između Željezničara iz Sarajeva i Veleža iz Moatara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Susret u Sarajevu počeo je ofanzivom sarajevskog tima u nastojanjima da se što prije dođe do vodstva, međutim, takav pristup igri ekipe Željezničara otvorio je dosta prostora za goste da iz svojih brzih protivnapada ili prekida učine nešto više, što se u 22. minuti i dogodilo, odnosno, Velež je poveo sa 1:0, strijelac je bio Fajić.

Poslije vodstva Mostaraca Željezničar je i dalje imao terensku inicijativu, imao i nekoliko obećavajućih napada, međutim, bez konkretne završnice.

U konačnici, pogodak za Velež ispostavio se i krajnji ishod prvog dijela meča, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 u korist tima iz Mostara.

U nastavku meča ponovo terenska inicijativa domaćeg tima, i ponovo isti scenario kao u prvom poluvremenu, odnosno, novi pogodak u izvedbi Mostaraca, konkretno, Ćivić u 68. minuti pogađa za 2:0 u korist svog tima.

Drugi gol Veleža preokrenuo je meč na stranu Mostaraca, koji su čvrstom i disciplinovanom igrom kontrolisali nastavak ovog duela, dok su domaći imali tek par pokušaja izvana, no bez većih opasnosti po gol gostiju.

Ovaj susret se na kraju i završio pobjedom Veleža rezultatom 2:0, te su Mostarci tako na najbolji mogući način otišli na zimsku prvenstvenu pauzu.

Željezničar je nakon ovog poraza sada drugoplasirani na tabeli, te je naslov jesenjeg prvenstvenog prvaka prepustio gradskom rivalu Sarajevu, dok Velež na zimsku pauzu odlazi sa osmog mjesta.

Tabela nakon nepotpunog devetnaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *