06/10/2024
20191207_143912

Odigrani su prvi mečevi devetnaestog kola Premijer lige BiH, mečevi u Ugljeviku, Tuzli, Mostaru, i u Doboju kod Kaknja.

Zvijezda 09 Brgule – Sarajevo 1:1

Foto: Facebook/ FK Sarajevo

Na stadionu u Ugljeviku danas su se u okviru devetnaestog kola Premijer lige BiH sastali timovi Zvijezde 09 i Sarajeva.

Poslije prvog poluvremena ovog meča mreže oba golmana su mirovale, a u nastavku, u 49. minuti Zvijezda 09 dolazi do prednosti rezultatom 1:0, strijelac je bio Đelmić, međutim, Sarajevo je u 77. minuti pogotkom Ahmetovića iz jedanaesterca poravnalo rezultat na 1:1, što je na kraju ujedno bio i konačan rezultat susreta.

Ovom podjelom bodova Sarajevo jesenju polusezonu trenutno završava na prvom mjestu, dok je Zvijezda 09 ostala posljednja.

Tuzla City – Široki Brijeg 1:0

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas su u okviru devetnaestog kola Premijer lige BiH svoj susret odigrali Tuzla City i Široki Brijeg.

Prvo poluvrijeme ovog meča završilo se bez pogodaka, da bi u 52. minuti Tuzlaci pogotkom Ubiparipa poveli sa 1:0, što se na kraju ispostavilo i kao konačan epilog ovog duela.

Tuzla City sa ovom pobjedom na prvenstvenu pauzu odlazi sa treće pozicije na tabeli, dok Široki Brijeg prvi dio aktuelne sezone završava na sedmom mjestu.

Zrinjski Mostar – Radnik Bijeljina 1:0

Foto: Facebook/ Premijer liga BiH

Stadion pod “Bijelim brijegom” u Mostaru danas je bio mjesto prvenstvenog susreta između Zrinjskog iz Mostara i Radnika iz Bijeljine.

Prvi dio susreta završio se najnepopularnijim rezultatom, onim početnim, bez pogodaka, da bi u nastavku Zrinjski u 61. minuti pogotkom Šovšića došao do prednosti rezultatom 1:0, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat ovog duela.

Zrinjski je sa ovom pobjedom sada na petoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Radnik uslijed poraza na prvenstvenu pauzu otišao sa šestog mjesta.

Mladost Doboj-Kakanj – Čelik Zenica 4:2

Na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja danas su svoj međusobni susret u okviru devetnaestog kola Premijer lige BiH odigrali Mladost i Čelik iz Zenice.

Zeničani su bolje otvorili susret, i u 11. minuti pogotkom Mahmutovića poveli sa 1:0, ali domaći u 40. minuti pogotkom Vazde poravnavaju rezultat na 1:1, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, da bi u nastavku Čelik u 54. minuti novim pogotkom Mahmutovića poveo sa 2:1, međutim u 58. minuti Mladost pogotkom Atajića iz jedanaesterca poravnava rezultat na 2:2, a potom u 70. minuti pogotkom Hadžića i do potpunog preokreta i vodstva rezultatom 3:2, da bi konačan rezultat od 4:2 u korist domaćih postavio Dragutinović u 90. minuti susreta.

Mladost je sa ovom pobjedom sada na devetoj poziciji prvenstva, dok Čelik nakon poraza na zimsku prvenstvenu pauzu ide sa pretposljednje pozicije.

Tabela nakon nepotpunog devetnaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *