06/10/2024
1574611922354

Prema, istina, nezvaničnim informacijama sa kojima raspolažemo mi sa portala sportskevijesti.com, čak šest standardnih prvotimaca FK Željezničar mogli bi tokom predstojećeg zimskog prijelaznog roka napustiti ovaj klub.

Tako bi redove ovog sarajevskog premijerligaša mogli napustiti defanzivci Jadranko Bogičević i Enes Sipović, potom, vezni igrači Semir Štilić, Asim Zec, i Dženan Zajmović, te napadač Sulejman Krpić.

Nogometaši Sipović, Štilić i Krpić bi trebali put Bliskog Istoka i/li Azije, konkretno, Štilić bi trebao u Tursku, Sipović u Saudijsku Arabiju, a Krpić u Južnu Koreju, i za njih trojicu klub iz Sarajeva trebao bi dobiti i finansijsko obeštećenje, dok bi Zec i Zajmović mogli otići bez obeštećenja, a Bogičević bi uslijed isteka važećeg ugovora mogao i okončati svoju aktivnu igračku karijeru.

U svakim slučaju, pred FK Željezničar je vrlo prometan zimski prijelazni rok, koji će pokazati sa kakvim će timom ovaj sarajevski klub ući u nastavak sezone u okviru Premijer lige BiH.

2 thoughts on “Sarajevski premijerligaš Željezničar tokom predstojećeg zimskog prijelaznog roka ostaje bez šest standardnih prvotimaca, tri igrača idu uz obeštećenje put Bliskog Istoka i/li Azije!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *