07/10/2024
IMG_20191207_170536

Disciplinska komisija NS/FS BiH izrekla je kazne u ukupnom iznosu od 29.500 KM klubovima Premijer lige BiH, a zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača, konkretno, zbog korištenja pirotehnike.

Tako je sarajevski Željezničar kažnjen sa 1.000 KM zbog korištenja pirotehnike od strane navijača ovog kluba na prvenstvenoj domaćoj utakmici utakmici protiv Širokog Brijega, zatim sa 5.000 KM na gostujućem prvenstvenom gradskog derbiju protiv Sarajeva, te sa još 4.000 KM zbog pirotehnike navijača ovog kluba na prvenstvenoj domaćoj utakmici protiv Veleža iz Mostara, što je ukupno 10.000 KM kazne.

Također, Sarajevo je kažnjeno sa 7.500 KM zbog korištenja purotehničkih sredstava navijača ovog kluba tokom domaćeg prvenstvenog gradskog derbija protiv Željezničara.

Nadalje, kažnjen je i Borac iz Banjaluke sa 4.500 KM, a zbog pirotehnike navijača ovog kluba na domaćoj prvenstvenoj utakmici protiv Zrinjskog iz Mostara, kao i sa još 2000 KM zbog upotrebe pirotehnike od strane publike na domaćem prvenstvenom meču protiv Slobode iz Tuzle.

Potom je kažnjen i Velež iz Mostara, koji je dobio kaznu u iznosu od 1.000 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača ovog kluba na gostujućoj prvenstvenoj utakmici protiv sarajevskog Željezničara.

Nadalje je kažnjen i Čelik iz Zenice, i to u novčanom iznosu od 1.500 KM, također zbog upotrebe pirotehnike od strane navijača ovog kluba na domaćem prvenstvenom susretu protiv banjalučkog Borca.

Disciplinska komisija NS/FS BiH kaznila je i Zrinjski iz Mostara, i to sa 1000 KM zbog nedoličnog ponašanja navijača ovog kluba na domaćem prvenszvenom meču protiv bijeljinskog Radnika.

Kaznu od strane Disciplinske komisije NS/FS BiH dobila je i Sloboda iz Tuzle, koja tako mora da plati iznos od 1000 KM, također, zbog nesportskog ponašanja navijača ovog kluba na domaćem prvenstvenom meču protiv gradskog rivala Tuzla City.

Naposlijetku, kažnjena je i Zvijezda 09 Brgule sa 1000 KM, a zbog loše organizacije utakmice protiv Sarajeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *