06/10/2024
2-22

Prema informacija do kojih dolazimo mi sa portala sportskevijesti.com, u januaru mjesecu naredne godine, tačnije nakon što u BiH zvanično otpočne zimski prijelazni rok, mogla bi se dogoditi zanimljiva razmjena igrača na relaciji između dva premijerligaša, i to između Željezničara iz Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Naime, razmjena igrača bila bi takva prema kojoj bi krilni napadač Mladosti, engleski internacionalac 24-godišnji Matthias Fanimo trebao pojačati sarajevski Željezničar, dok bi u suprotnom smjeru iz sarajevskog tima u tim iz Doboja kod Kaknja trebao ići jedan od dva krilna napadača, konkretno 25-godišnji krilni napadač Dženan Zajmović, ili 25-godišnji krilni napadač Asim Zec.

Uz sve to, Željezničar bi bio obavezan ekipi Mladosti isplatiti dio novca u slučaju da Fanimoa nekada kroz transfer unovče u neki od inostranih klubova, što je već ranije viđena praksa dogovora na relaciji ova dva kluba, konkretno prilikom svojevremenog transfera Filipa Arežine iz Mladosti u Željezničar, a uz to, ova dva kluba činjenično vrlo često međusobno imaju dogovore oko prelaska igrača iz jednog u drugi tim.

Inače, Fanimo je prvi ovosezonski strijelac Mladosti sa četiri postignuta pogotka, te je ujedno i najbolji igrač ovog kluba u tekućoj sezoni, dok su Zec i Zajmović standardni prvotimca Željezničara.

Istina, do početka zimskog prijelaznog roka u bih ostalo je još mjesec dana, s obzirom da je početak istog 20. januara, te se može dogoditi da se ovaj dogovor čak i ne realizuje, međutim, u ovom trenutku ovakav scenario prema našim saznanjima vrlo je izvijestan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *