07/10/2024
FB_IMG_1577189269032

Fudbalski klub Famos iz Hrasnice pobjednik je ovogodisnjeg Božičnog turnira u organizaciji NK SAŠK Napredak iz Sarajeva.

Foto: Facebook/ Fudbalski klub Famos

U finalnoj utakmici ekipa Famosa savladala je domaćina i organizatora turnira, NK SAŠK Napredak, i to tako što je nakon trideset minuta igre rezultat bio neriješen 2:2, a strijelci pogodaka za pobjedničku ekipu su bili Tahmaz Meris i Pandža Denis, a nakon toga se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojima su Hrasničani bili uspješniji rezultatom 3:1, tako da je ukupan rezultat na kraju glasio 5:3 za, dakle, ekipu Famosa.

Na ovom turniru ekipa Famosa je nastupila u sljedećem sastavu: Krnetić Goran,Tahmaz Meris,Sarajkic Senad,Torlak Muamer, Špiodić Haris,Pandža Denis i Nezić Irhad dok je ekipu sa klupe predvodio Ibrahimović Fahro.

Pandža Denis iz ekipe Famosa je na ovom turniru postigao 9 golova, te bio prvi strijelac takmičenja, a dalje slijede Nezić Irhad sa 6, Špiodić Haris sa 2, Tahmaz Meris sa 2, i Sarajkic Senad sa 1 pogotkom.

Foto: Facebook/ Fudbalski klub Famos

U revijalnoj utakmici prije finala nastupili su i veterani Famosa protiv veterana domaćina NK SAŠK Napredak, a rezultatom 6:4 slavio je SAŠK Napredak.

Foto: Facebook/ Fudbalski klub Famos

Za veterane Famosa su nastupili: Ademović Mufid, Ramović Aziz, Kadrić Almir, Lokvančić Mujo, Oručević Bajro, Čupina Adnan, Sarajkić Senad, i Kudus Sead, a ekipu je sa klupe je vodio Redzo Asim-Acala.

Zanimljivo je i to da je na ovoj utakmici nastupio još jedan veteran Famosa, ali u protivničkoj ekipi, i to predsjednik kluba iz Hrasnice, Tutun Mujo, što je jos jedan pokazatelj da je rezultat meča bio u drugom planu, a da je najbitnije bilo druženje, prijateljstvo i dobri odnosi između ove dvije ekipe kao i svih sudionika ove utakmice.

Inače, za najboljeg igrača veterana je proglašen kapiten Famosa, Kudus Sead, koji je ujedno i najstariji sudionik ove utakmice koju je odigrao u svojoj 71 godini života.

Foto: Facebook/ Fudbalski klub Famos

Povodom nastupajućih Božićnih praznika, ispred FK Famos, podpredsjednik kluba Nezić Armin uručio je prigodan poklon rukovodstvu NK SAŠK Napredak, i to fotografiju Grada Sarajevo, urađenu u bakrorezu na kojoj se nalaze vjerski objekti sve četiri konfesije koja pokazuje multietičnost i multikulturalnost kao i zajedništvo bez obzira na vjeru i naciju, što je i pokazao i ovogodišnji Božićni turnir.

Foto: Facebook/ Fudbalski klub Famos

Pobjednici turnika, FK Famos Hrasnica, iskoristili su priliku da čestitaju domaćinu nastupajući blagdan Božić kao i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti koji slave ovaj praznik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *