06/10/2024
1573911287319

Ugledna i svjetski priznata stranica specijalizovana za određivanje tržišnih vrijednosti nogometaša i klubova, Transfermarkt.com, unijela je, između ostalog, i nove podatke za Prvu ligu FBiH.

Tako čitava Prva liga FBiH trenutno vrijedi 21,73 miliona eura, a najveću tržišnu vrijednost od svih klubova lige u ovom trenutku ima FK Olimpik Sarajevoe, sa vrijednošću od 1,80 miliona eura, potom slijedi FK Goražde koji trenutno vrijedi 1,70 miliona eura, dok je na trećem mjestu te liste NK GOŠK Gabela sa vrijednošću od 1,65 miliona eura.

S druge strane, FK Budućnost Banovići i FK Radnik Hadžići trenutno imaju najmanju tržišnu vrijednost, i to u iznosu od 1 milion eura, a potom slijedi NK Bratstvo Gračanica koji trenutno vrijedi 1,10 miliona eura.

Također, Transfermarkt.com je ponudio i podatak o ukupnom broju prijavljenih igrača računajući sve klubove Prve lige FBiH, te ih je tim redoslijedom 348, od kojih je najviše njih u FK Olimpik Sarajevo, i to 27, a najmanje u NK GOŠK Gabela, tačno 17 igrača.

Aktuelni Transfermakt.com podaci o prvoj ligi FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *