06/10/2024
1574009400241

Transfermarkt.com, ugledna i svjetski priznata stranica specijalizovana za određivanje tržišnih vrijednosti nogometaša i klubovaunijela je, između ostalog, i nove podatke za Prvu ligu RS.

Tako čitava Prva liga RS vrijedi 8,83 miliona eura, a najveću tržišnu vrijednost od svih klubova lige u ovom trenutku ima FK Krupa iz Krupe na Vrbasu, sa vrijednošću od 1,60 miliona eura, potom slijedi FK Rudar iz Prijedora koji trenutno vrijedi 1,45 miliona eura, dok je na trećem mjestu te liste FK Kozara iz Gradiške sa vrijednošću od 1,20 miliona eura.

S druge strane, FK Jedinstvo Brčko trenutno ima najmanju tržišnu vrijednost, i to u iznosu od 550 hiljada eura, a potom slijede FK Alfa Modriča sa tržišnom vrijednosti od 625 hiljada eura, te FK Podrinje Janja koja trenutno vrijedi 650 hiljada eura.

Također, Transfermarkt.com je ponudio i podatak o ukupnom broju prijavljenih igrača računajući sve klubove Prve lige RS, te ih je tim redoslijedom 211, od kojih je najviše njih u FK Slavija Istočno Sarajevo, i to 25, a najmanje u FK Alfa Modriča, tačno 18 igrača.

Aktuelni Transfermakt.com podaci o prvoj ligi RS:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *