05/10/2024
IMG_20200110_110627

Susretima po grupama A i C počelo je Evropsko rukometno prvenstvo 2020. godine koje se održava u Austriji, Norveškoj, i Švedskoj.

Tako je na otvaranju prvenstva, u okviru grupe A, selekcija Bjelorusije savlada Srbiju rezultatom 35:30, dok je u okviru iste grupe Hrvatska bila bolja od Crne Gore rezultatom 27:21, te su Bjelirusija i Hrvatska nakon prvog kola zaposjeli dvije vodeće pozicije.

Foto: Facebook

Istovremeno, odigrana su i dva meča prvog kola grupe C, odnosno, Njemačka je savladala Holandiju rezultatom 34:23, dok je Španja bila bolja od Latvije rezultatom 33:22, te su Njemačka i Španija trenutni lideri ove grupe.

Danas se na prvenstvu igraju mečevi po grupama B, D, i F, gdje se u okviru grupe B tako sastaju Češka Republika i Austrija, te Sjeverna Makedonija i Ukrajina, potom se u okviru grupe D sastaju Francuska i Portugal, te Norveška i BiH, i u konačnici u okviru grupe F svoje mečeve igraju selekcije Slovenije i Poljske, kao i Švedske i Švicarske.

Foto: Facebook

Selekcija BiH današnjim susretom sa Norveškom ujedno debituje na evropskim prvenstvima, a ovaj meč na rasporedu je u 20 sati i 30 minuta, uz direktan TV prijenos putem BHT1, dok će u direktnom TV prijenosu putem istog kanala biti emitovan i meč, također u okviru grupe D, između Francuske i Portugala koji počinje u 18 sati i 15 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *