06/10/2024
73317990_2740323645980600_9119038485141913600_n

Adnan Osmanović potpisao je ugovor sa FK Olimpik Sarajevo, te se nakon polusezone koju je proveo u tuzlanskoj Slobodi, vratio u sarajevski klub, čime je i zvanično potvrđena najava portala sportskevijesti.com po ovom pitanju.

“Drago mi je da sam ponovo tu. Za Olimpik sam dosta vezan, klub je to u kojem sam dobio pravu šansu za igru i nakon odlaska iz Slobode, povratak na Otoku je bio logičan potez. Jedva čekam početak priprema i nove izazove. Sve što se dešavalo u Tuzli ostavio sam iza sebe. Mislim da nisam dobio pravu priliku u kontinuitetu, ali to je odluka trenera i ja to poštujem. Sloboda je veliki klub i ja im želim sve najbolje u budućnosti.” – rekao je Osmanović o svom boravku u Slobodi iz Tuzle.

Što se tiče Olimpika, Osmanović kaže da je sada situacija bolja nego ljetos kad je odlazio:

“Pratio sam sve što se dešavalo tokom jesenjeg dijela sezone u Prvoj ligi Federacije BiH. Ekipa je prva na tabeli, imamo šest bodova prednosti u odnosu na pratioce, što nam daje dodatni mir. Klub je još stabilniji, ljudi koji ga vode su iskusniji, vidim da su i omladinci u svim kategorijama sjajni i to je svakako pokazatelj da je Olimpik na pravom putu da postane jedan stabilan klub. Na nama je sada da se što bolje spremimo i da još jači uđemo u proljetni dio sezone.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *