07/10/2024
IMG_20200110_221450

Današnjim Mečevima trećeg kola po grupama A i C, te mečevima drugog kola grupe E, nastavljeno je Evropsko rukometno prvenstvo 2020. godine koje se održava u Austriji, Norveškoj, i Švedskoj.

Foto: Facebook

Tako je u okviru drugog kola grupe A selekcija Hrvatske savladala Srbiju rezultatom 24:21, dok selekcija Bjelorusije bila bolja od Crne Gore rezultatom 36:27, te su Hrvati sa prve i Bjelorusi sa druge potzicije prošli u narednu rundu takmičenja, dok su Crnogorci i Srbijanci ispali sa prvenstva.

U grupi C također su na rasporedu bili susreti trećeg kola, gdje je reprezentacija Španije trijumfom nad selekcijom Holandije rezultatom 36:25 potvrdila prvu poziciju i plasman u narednu rundu turnira, dok je istovremeno Njemačka rezultatom 28:27 bila bolja od Latvije, te je Njemačka kao drugoplasirana izborile plasman narednu fazu takmičenja, dok su se Holandija i Latvija shodno porazima oprostile od takve mogućnosti.

Također, odigrani su i mečevi drugog kola grupe E, gdje je Island savladao Rusiju rezultatom 34:23, dok su Danska i Rusija remizirali rezulatom 24:24, što su rezulati koji su selekciju Islanda odveli u narednu fazu, a Ruse eliminisali iz daljeg toka takmičenja prvenstva.

Sutra su u okviru Evropskog prvenstva na rasporedu mečevi trećeg kola po grupama B, D, i F, a svakako će vrlo zanimljiv biti duel u okviru grupe B između selekcija BiH i Francuske, što će biti duel “davljenika” i timova koji su odranije ispali sa Evropskog prvenstva, odnosno, “derbi začelja”.

Meč grupe B između BiH i Francuske na rasporedu je sutra u 18 sati i 15 minuta, a isti će biti direktno emitovan putem BHT1.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *