07/10/2024
IMG_20200111_182928

Mečevima drugog kola po grupama B i D, i F, nastavljeno je Evropsko rukometno prvenstvo 2020. godine koje se održava u Austriji, Norveškoj, i Švedskoj.

Tako je u okviru drugog kola grupe B selekcija Češke republike savladala Sjevernu Makedoniju rezultatom 27:25, dok selekcija Austrije bila bolja od Ukrajine rezultatom 34:30, te su Ukrajinci shodno porazu eliminisani sa Evropskog prvenstva.

U grupi D također su na rasporedu bili susreti drugog kola, gdje je reprezentacija Portugala trijumfom nad selekcijom BiH rezultatom 27:24 osigurala plasman u narednu rundu turnira, dok je istovremeno Norveška rezultatom 28:26 bila bolja od Francuske, te su Portugal i Norveška izborile plasman narednu fazu takmičenja, dok su se BiH i Francuska se shodno porazima oprostile od takve mogućnosti.

Također, odigrani su i mečevi drugog kola grupe F, gdje je Slovenija savladala Švedsku rezultatom 21:19, dok je Švicarska bila bolja od Poljske rezultatom 31:24, što je poraz koji je Poljake ujedno i elinisalo sa prvenstva Evrope.

Danas su u okviru Evropskog prvenstva na rasporedu mečevi drugog kola po grupama A, C, i E, a svakako će vrlo zanimljiv biti duel u okviru grupe A između selekcija Crne Gore i Bjelorusije, s obzirom da će se pobjednik tog meča plasirati u narednu rundu, a poražena selekcija iz ovog duela oprostiti od mogućnosti plasmana u narednu rundu takmičenja.

Meč grupe A između Crne Gore i Bjelorusije na rasporedu je danas u 18 sat i 15 minuta, a isti će biti direktno emitovan putem BHT1.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *