06/10/2024
1580385266090

Nakon što je u okviru kvalifikacione grupe “A” za odlazak na Evropsko prvenstvo u futsalu 2022. godine reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila Kipar, odigran je i drugi meč u kojem je Švajcarska pobijedila selekciju Gibraltara.

Naime, poslije pobjede selekcije BiH nad Kiprom rezultatom 8:4, Švicarska je savladala Gibraltar rezultatom 3:1, te su BiH i Švicarska nakon prvog kola na diobi liderske pozicije na tabeli, dok su Gibraltar i Kipar bez bodova.

Poslije trijumfa selekcije BiH nad Kiprom, nakon upita novinara portala sportskevijesti.com o tome da li je trijumf nad Kipranima zapravo trijumf koji ujedno može i da znači konačno prvo mjesto na tabeli ove kvalifikacione grupe, selektor reprezentacije BiH, Ivo Krezo istakao je da su Kipar i Švicarska selekcije približnog kvaliteta, te da je samim tim pobjeda nad Kiprom veliki korak prema konačnom prvom mjestu u grupi.

Kako je protekao razgovor između selektora reprezentacije BiH i novinara portala sportskevijesti.com, poslušajte i pogledajte u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Susreti drugog kola kvalifikacione grupe “A” na rasporedu su danas, kada će se sastati Kipar i Švajcarska sa početkom u 16 sati, te BiH i Gibraltar sa početkom u 19 sati, i oba ova meča biće emitovani u direktom TV prijenosu putem City Televizija BiH, kao i putem zvaničnih YouTube kanala City Televizija BiH i NS/FS BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *