07/10/2024
IMG_20200204_230904

U organizaciji NS/FS BiH danas je u Sarajevu održan seminar na kojem su prisustvovali predstavnici svih klubova Premijer lige BiH.         

Tema seminara je bio finansijski kriterij u postupku licenciranja klubova Premijer lige za takmičarsku sezonu 2020/21.

Uz prestavnike klubova Premijer lige BiH (direktori, sekretari i finansijski službenici), seminaru su prisustovali i ovlašteni revizori iz certificiranih revizorskih kuća, koji će vršiti reviziju finansijskih izvještaja klubova u nastupajućoj sezoni licenciranja.

Eksperti iz Administracije za licenciranje klubova su učesnicima današnjeg seminara detaljno, i na bazi praktične prezentacije jednog kluba, objasnili zahtjeve iz finansijskih kriterija u postupku licenciranja klubova.

Ovlašteni revizori su predstavnike klubova upoznali sa tehničkim detaljima vršenja revizije finansijskih izvještaja u klubovima koji će biti sprovedeni u zadatom vremenskom okviru.

Takođe, predstavnici klubova su iznijeli svoje probleme sa kojim se susreću prilikom ispunjavanja obaveza zadatog finansijskog kriterija za licenciranje klubova.

Drugi seminar sa tematikom iz postupka licenciranja klubova će biti organizovan polovinom ovog mjeseca, a na njemu će biti obrađene teme iz administrativnog, pravnog, sportskog i infrastrukturnog kriterija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *