30/09/2024

Jesenji prvak Druge lige FBiH – grupa Centar, Vis Simm-Bau iz Kosove zvanično je potvrdio angažman trenera Vukašina Petranovića u svoj stručni štab.

“Od danas u NK Vis Simm-Bau imamo novo, ali široj javnosti dobro poznato lice.

Legenda bivše države kao i BiH fudbala, Vukašin Petranović rođen je prije 57 godina. Kao mali dječak preselio je u Zagreb, gdje prolazi “Dinamove” golmanske škole i tu sve počinje.

Najveći dio svoje igračke karijere proveo je u FK Velež Mostar. Petranović ulazi u historiju mostarskog kluba gdje učestvuje u osvajanju Kup-a Jugoslavije i postaje prvi kapiten u historiji FK Velež koji nije rođeni Mostarac.

Nakon toga nastupao je za FC Trabzonspor iz Turske, gdje osvaja još jedan nacionalni kup. Takodjer je osvajač Kup takmičenja BiH kao i golman FK Sarajevo.

Ono što ga čini posebnim jeste da je u najtežim godinama ostao u BiH i bio jedan od onih koji su stvarali našu nogometnu reprezentaciju.

Veliki je deklarirani patriota koji neizmjerno voli svoju Bosnu i Hercegovinu i svoj Velež.

Prvi golman našeg državnog tima. Nastupao je i radio u klubovima iz Libije, Slovenije a zadnjih godinu dana proveo je radeći s mladim igračima u kampu Paris Saint Garmaina u Istanbulu.

Namjere našeg kluba na čelu s našim Mirzom Mujkanovićem je napraviti jak kolektiv u svim segmentima. Petranović je od danas koordinator naših omladinskih selekcija, trener svih golmana i sastavni dio stručnog štaba.” – navodi se iz NK Vis Simm-Bau.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *