06/10/2024
1581960613126

U Hotelu “Hills” na Ilidži pored Sarajeva danas je održana konferencija za medije košarkaške reprezentacije BiH i Košarkaškog saveza BiH.

Tom linijom, prisutnim predstavnicima medija obratili su se predsjednik KS BiH, Mirza Teletović, potom Samir Avdić, zatim generalni sekretar Amer Čolan, te selektor Vedran Bosnić, i kapiten reprezentacije Miralem Halilović.

Selektor Bosnić je u uvodnom obraćanju rekao kako se pribojavao povreda, ali da ga raduje što je atmosfera u timu dobra.

“Imamo trenutno tu 12 igrača, doći će večeras još četvorica. U petak je utakmica, vraćamo se u subotu. Atmosfera dobra, nema povreda, čega sam se pribojavao zbog ovih kup utakmica.” – rekao je u uvodu Bosnić.

Zatim je selektor komentarisao rivale na otvaranju kvalifikacija:

“Latvija i Grčka su dvije dobre ekipe, redovni na EP. Jesu favoriti, ali spremamo se da pobijedimo. Ne idemo samo igrati utakmicu, već da pobijedimo. Tu je pozitivan stav, to me raduje, kao i dobar ritam na treninzima.” – istakao je Bosnić.

Nakon upita novinara portala sportskevijesti.com o tome da li je teži rival Latvija u gostima ili Grčka na domaćem terenu, selektor Bosnić je istakao kako su Latvija i Grčka selekcije približne kvalutete, te da je ipak nešto lakši protivnik Grčka, ponajviše zbog činjenice da se meč igra u Tuzli.

Kako je protekao kompletan razgovor između novinara portala sportskevijesti.com i selektora košarkaške reprezentacije BiH, poslušajte i pogledajte u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *