06/10/2024
uefa_nations_league_draw.jpeg

Redovni 44. Kongres UEFA-e, na kojem će učestvovati delegati svih 55 nacionalnih asocijacija, biće održan 3. marta u glavnom gradu Holandije, u Amsterdamu.

Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda je UEFA-in godišnji izvještaj a dan prije Kongresa održaće se i sjednica Izvršnog odbora krovne kuće evropskog nogometa.

NS/FS BiH će na Kongresu predstavljati predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

U Kongresnom centru „Beurs van Berlage“, nakon UEFA Kongresa, biće upriličen i žrijeb UEFA Lige nacija za sezonu 2020/21., a delegaciji NS/FS BiH na žrijebu će se priključiti i selektor Duško Bajević.

Žrijeb će početi u 18 sati uz direktan TV prijenos putem Nova Sport, a selekcija BiH je, kroz odličan plasman u prvoj sezoni UEFA Lige nacija (B divizija), obezbijedila da se u drugom izdanju takmiči u Ligi A, u koji se nalaze najbolje evropske reprezentacije.

Reprezentacija BiH je smještena u trećem šeširu zajedno sa selekcijama Ukrajine, Danske i Švedske. U prvom šeširu su: Portugal, Holandija, Engleska, Švajcarska, u drugom: Belgija, Francuska, Španija, Italija, a u četvrtom šeširu: Hrvatska, Poljska, Njemačka i Island.

Inače, novo takmičenje u UEFA Ligi nacija počinje u septembru ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *