08/07/2024

Povodom objava koje su se pojavile na nekim portalima, FK Velež Mostar ponavlja izjavu šefa stručnog štaba svog prvog tima, Feđe Dudića, sa konferencije za štampu nakon utakmice dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH sa FK Borac Banjaluka.

“Ja bih pohvalio publiku u Mostaru, prije svega što je došla da navija za svoj klub, što je politiku i nacionalizam ostavila van stadiona. Pohvalio bih organizatore koji spremaju pjesme i muziku za poluvrijeme gdje smo slušali navijačke pjesme i gdje smo danas bili na jednoj fudbalskoj predstavi. I ovo je sport. I ovo je fudbal i ne treba da ga miješamo ni s čim drugim. Grad Mostar danas treba da bude ponosan na igrače, na ponašanje navijača i na cijelu Upravu. Na koji smo način dočekali Borac i ugostili ih, to treba da bude primjer u cijeloj BiH i na svim stadionima!” – naveo je tada Feđa Dudić.

“Ovom izjavom Dudić nije uvrijedio protivnike, kako se to navodi, on je samo podržao sportsko ponašanje, odličnu atmosferu na stadionu i pozvao i ostale da slijede ovaj primjer.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *