06/10/2024
kup-bih-810x526

Predsjednik Takmičarske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Milorad Lale govorio je za portal Sportdc.net i o nastavku takmičenja u ovosezonskom Kupu BiH

“To takmičenje nije završeno, ono je specifično i nemamo pobjednika, niti tabelu, samo četiri kluba u polufinalu. Ukoliko se nastavi sezona onda će završnica masovnijeg takmičenja kod nas biti odigrana po ubrzanom sistemu, sa po jednom utakmicom polufinala i finala.” – kazao je Lale, dodavši da žrijeb neće biti održan sutra:

“Trebalo je da žrijeb bude sutra, ali smo ga otkazali. U ovakvoj situaciji nema smisla izvlačiti parove dok ne vidimo šta će i kako da bude. A znate kako je kod nas, obavimo žrijeb, završnica se ne odigra i onda imamo dodatni motiv i predmet rasprave i zastupanja podijeljenih interesa u komplikovanoj zemlji kakva je BiH. Sačekaćemo i vidjeti koji su prvi koraci UEFA, pošto nismo samo mi u ovakvoj situaciji, vjerovatno će mnogo jači i bogatiji Savezi tražiti određene stvari jer oni i njihovi klubovi gube ogroman novac! Osim toga ova situacija ne može da traje vječno.” – objasnio je predsjednik Takmičarske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *