05/10/2024
24167225_10156073223784548_2060758793_o

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH sa svojim je članovima podijelio bitne informacije, povodom medijskih natpisa i pojedinačnih izjava ljudi iz bosanskohercegovačkog nogometa, a što prenosimo u nastavku teksta:

“Trenutna krizna, nastala uslijed pojave korona virusa, ima globalne posljednice. Bosna i Hercegovine je također pogođena virusom, te je potrebno donijeti hitne mjere kako bi se adekvatno zaštitila stabilnost sportskih klubova u našoj državi ujedno i sačuvao veliki broj radnih mjesta u sportu.

SPFBiH poziva organe vlasti da oslobode klubove plaćanja poreza i doprinosa za mjesece mart, april i maj 2020. godine, te tako pomognu klubovima kako bi sadržali financijsku stabilnost u periodu, kada će očito biti uskraćeni prihoda. Naša organizacija upiti će službene dopise s tom namjerom na odgovarajuće adrese u toku ove sedmice.

Također, pozivamo članove Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH da se prethodno konsultuju s nama, ako im se obrate njihovi poslodavac s namjerom korekcije ugovora. Bitno je naglasiti sljedeće:

-Ne može doći do promjene u ugovorima bez saglasnosti i potpisa igrača.

-Obaveze klubova prema igračima za mjesece februar, januar (2020.) ili iz 2019. godine nisu zahvaćene novonastalom situacijom.

Profesionalni igrači, treneri, igračice i igrači amateri mogu nam se obratiti putem e-mail adrese info@spfbih.ba, te putem kanala na društvenim mrežama.” – navodi se u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *