05/10/2024
IMG_20200304_094423

Mečevi doigravanja Lige nacija vezano za plasman na završni turnir Evropskog prvenstva, sada već 2021. godine, koji su trebali da se odgiraju u martu 2020. godine bit će odloženi do junskog termina za odigravanje međunarodnih utakmica, zvanično je pitvrđeno iz UEFA, čije je ujedno potvrđena i jučerašnja najava portala sportskevijesti.com vezano za ovu temu.

Ipak, ova odluka podložna je razmatranju u odnosu na situaciju vezanu za problematiku izazvanu pošasti COVID-19, koji ovih dana mori cijeli svijet.

Finalni turnir Evropskog prvenstva koji je trebao da se odigra od 12. juna do 12. jula 2020. godine ipak se neće odložiti za avgust ove godine kako su mi jučer prvobitno najavili, već će se zbog prednosti završetaka nacionalnih prvenstava odložiti za period od 11. juna do 11. jula 2021. godine, što je zajednička odluka UEFA i nacionalnih saveza.

Potpisnici rezolucije i gore navedih instrukcija su Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA, Andrea Agnelli, predsjednik Evropske klupske asocijacije, Lars-Christer Olsson, predsjednik Asocijacije evropskih liga i Bobby Barnes, predsjednik FIFPro Evropa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *