07/07/2024

Kako je nedavno odlučeno iz UEFA, sva nacionalna prvenstva morala bi se završiti najkasnije do 30. juna ove godine, što u praksi znači da bi se velika većina njih trebala nastaviti najkasnije sredinom maja ove godine.

Ipak, naročito veliki problem pojavio se vezano za niže rangove takmičenja u svim državama Evrope, s obzirom da je opštepoznato da se ista održava i u regularnim okolnostima do sredina mjeseca juna.

To bi u praksi sada značilo da bi niži rangovi takmičenja mogli da se oduže čak i do avgusta ove godine, a to je “de facto” neizvodljivo, jer bi tada morala biti odgođena naredna sezona, ili se ista ne bi niti igrala, barem ne u do sada ustaljenim formatima.

Ljubiteljima nogometa u BiH naročito je bitno šta će se dalje dešavati sa nižim rangovima takmičenja kao štu su drugi rang i prvenstva u okviru Prve lige FBiH i Prve lige RS, te Drugih liga FBiH i Drugih liga RS, te još niži razredi bosanskohercegovačkog nogometa.

Ukoliko se ovosezonska prvenstva u nižim rangovima nogometnog takmičenja u BiH ne nastave do sredine maja, ista vrlo moguće neće biti niti završena, te bi se tada čekala neka “solomonska” rješenja nadležnih saveza ili UEFA-e.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *