04/07/2024

Iz mostarskog premijerligaša Zrinjskog potvrđeno je ono o čemu smo mi sa portala sportskevijesti.com danima unazad upozoravali, a to je istek ugovora velikom broju aktuelnim igračima sa klubom po završetku ovosezonskog prvenstva.

“Iskreno, svi se nadamo da će se prvenstvo završiti. Možda to neće biti u maju kakav je bio prvobitni plan, no možda to bude u šestom mjesecu budući da nema Eura. To sa sobom opet povlaći druga pitanja, šta s takmičenjima u Evropi. Sve nas je zadesila ova situacija. Također, jedan od velikih problema je taj što mnogi klubovi imaju ugovore sa dosta igrača do kraja petog mjeseca. Jako je teško dati odgovor na bilo kakvo pitanje.” – istakao je za Hercegovina.info Mario Pandža, glasnogovornik mostarskog kluba.

Kad je riječ o eventualnom uvođenju mjera štednje, s kojima su već krenuli neki evropski klubovi, Pandža kaže kako je uranjeno govoriti o bilo kakvim odlukama.

“U ovom trenutku je preuranjeno davati odgovore na takva pitanja. Mi smo 8. marta igrali utakmicu u Širokom Brijegu, a 10. marta je bila odluka da će se igrati pred praznim tribinama, a dva dana nakon toga se odgodilo prvenstvo. Mi smo još u martu, tako da zaista nije bilo razmišljanja o tome u ovom vrlo kratkom periodu.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *