30/09/2024

UEFA je jasno poručila kako se sva nacionalna prvenstva u Evropi moraju odigrati do kraja, kao i to da oni koji prekinu prvenstvo ne mogu računati na nastup u evropskim klupskim takmičenjima naredne sezone.

To otvara mnoga pitanja vezano za Premijer ligu BiH, budući da nekoliko klubova u elitnom rangu nogmetnog takmičenja u BiH nema stadione sa reflektorskom rasvjetom.

To u praksi znači kako će, uslijed velijih vrućina tokom ljetnih dana, biti poprilično nehumani uslovi sredinom juna ili još gore početkom jula ako prvenstva eventualno potraju do tada.

Generalni sekretar NS/FS BiH, Adnan Džemidžić, rekao je u razgovoru za medije da se još uvijek traži najbolje rješenje kako da se Premijer liga nastavi.

“Tražićemo najbolje rješenje. Trenutno ni mi ne možemo znati sve, jer je i UEFA sve odluke dala okvirno. Ne bismo ni mi, kao prvo, izlagali igrače mogućnostima od povreda, a također nastojaćemo ispoštovati i humani princip rada kako bismo sačuvali njihovo zdravlje. Na kraju krajeva, zdravlje igrača nam je najbitnije. Ni mi uopće ne znamo kako i do kada će trajati ova pandemija.” – istakao je Adnan Džemidžić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *