19/09/2024

Rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH održaće tokom ove sedmice videokonferenciju sa predstavnicima klubova Premijer lige BiH, na kojoj će biti riječi o raznim temama, a najvažnija od njih je kada će i da li će sezona u BiH biti nastavljena.

Predsjednik Fudbalskog saveza RS i predsjednik nekadašnjeg prvaka BiH, Borca iz Banjaluke, Vico Zeljković, prilikom gostovanja na ATV istakao je da, ipak, ne očekuje skori nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

“Još ranije sam govorio da prvenstvo treba prekinuti, te zaključiti sezonu na osnovu trenutnog plasmana. Mnogi su tada govorili da to želim zbog Borca, kako bi igrao u Evropi. Naravno da to nije tačno i ja bih bio najsretniji kada bi se prvenstvo moglo nastaviti. Ali, to je nerealno očekivati da se desi u skorije vrijeme. Zdravlje je najvažnije, te nisam za nastavak sezone po svaku cijenu. Pandemiji koronavirusa još se ne nazire kraj, a treba imati u vidu i kada bude ukinuto vanredno stanje da će igračima biti potrebne bar dvije sedmice da se pripreme za nastavak takmičenja. Teško je u ovom trenutku bar približno reći kada će biti moguće ponovo igrati fudbal. ” – rekao je predsjednik FS RS i FK Borac Banjaluka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *