22/08/2024

Danas, u srijedu 15. aprila, Nogometni/Fudbalski savez BiH održaće videokonferenciju sa klubovima Premijer lige BiH, na kojoj će se razgovarati o razmim temama vezanim za nastavak ovosezonskog prvenstva.

Shodno pandemiji COVID-19, i samim tim prekidu nogometnih prvenstava u Evropi i ostatku svijeta, tako će nastavci takmičenja zahtjevati ubrzan ritam po metodu dva meča tokom sedmice.

Tako zbog većeg broja potrebnih srijeda za takmičenje u Premijer ligi BiH, odigravanje kompletnog Kupa BiH do kraja bilo bi nemoguće, te NS/FS BiH predlaže odigravanje po jedne utakmice, za šta je potrebna promjena sistema takmičenja.

U tom slučaju domaćin u polufinalu bi bio biran na osnovu žrijeba, dok bi finalna utakmica bila igrana na neutralnom terenu, na stadionu kojeg odredi N/FS Bosne i Hercegovine.

Ipak, sve ove prijedloge, kako one oko Premijer lige BiH i Kupa BiH, moraće da potvrde i klubovi, te bi na video konferenciji NS/FS BiH i klubova koja je zakazana za danas, klubovi trebali da se izjasne za koju su od ponuđenih opcija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *