20/09/2024

Slično većem broju klubova Premijer lige BiH, i RK Konjuh Živinice zalaže se za prekid ovosezonskog prvenstva, te su se iz ovog kluba tim povodom oglasili i saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti:

“Kao što svi znamo proglašenjem pandemije COVID-19 u svijetu došlo je do prekida svih sportskih takmičenja. Shodno tome i Rukometni savez BiH je donio odluku o prekidu do daljnjeg.
Kako se ne nazire kraj ovoj pošasti, a kako Rukometni savez BiH ne donosi nikakve odluke, po ovom pitanju, čitajući izjašnjavanje drugih klubova i mi smo odlučili da javno iznesemo naš stav po pitanju okončanja ligaškog i KUP takmičenja u sezoni 2019/20.

Prema zatečenom stanju proglasiti prvoplasirane ekipe, ekipe koje će predstavljati našu zemlju u euro kupovima i tri posljednje plasirane koje napuštaju društvo najboljih. Istodobno proglasiti prvake u prvim ligama FBiH sjever i jug i prvoj ligi RS, kao i ženskim ligama FBiH i RS. KUP BiH tj. Final four bi se igrao u augustu pred početak Lige.

Nastavak odigravanja prvenstva za ovu sezonu poslije prestanka pandemije i izolacije neće biti moguć zgog sljedećih razloga:

Igrači ne treniraju već duži vremenski period tako da za povratak u takmičarsku formu treba duže od mjesec dana,

– Početak takmičenja u sezoni 2020/21 poklopio bi se sa završetkom nastavka sezone 2019/20 što bi bilo nemoguće zbog malog broja igrača u svim klubovima,
– Upitno je koliko će sponzori klubova moći ispoštovati potpisane ugovore sa klubovima,
– Lokalne vlasti troše velika sredstva na sprečavanje i liječenje pandemije COVID-19 tako da sredstva koja su planirana za sport mogu biti obustavljena.

Pozivamo UORSBiH da donese odluku shodno prijedlozima većine klubova.

Živinice, 17.04.2020.god.
Broj:6-4/20

Predsjednik UO:
Vedran Labendž” – navodi se u saopštenju RK Konjuh Živinice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *