20/09/2024

Prema pisanju “Sky Italia”, UEFA je već odredila datume odigravanja utakmica Lige evropskih prvaka i Evropske lige, te bi se povratak najelitnijeg klupskog takmičenja trebao dogoditi 7. avgusta, a finale bi trebalo biti odigrano u Istanbulu 29. avgusta.

Prije pauze koja je nastala izbijanjem COVID-19, samo su četiri kluba izborila četvrtfinale Lige evropskih prvaka, dok se na još četiri kluba čeka da odigraju uzvratne susrete osmine finala.

Ta četiri susreta bit će odigrana 7. i 8. avgusta, a riječ je o utakmicama između italijanskog Juventusa iz Torina i francuskog Olimpique iz Lyona, potom, engleskog Manchester City-a i španskog Reala iz Madrida, zatim, njemačkog Bayerna iz Munchena i engleskog Chelsea-a iz Londona, te španske Barcelone i italijanskog Napolija, a nakon toga slijede četvrtfinalni mečeviu, čije su prve utakmice na rasporedu 11. i 12., a revanši 14. i 15. avgusta, i u konačnici, polufinalnji susreti bi se igrali na isti dan, 18. avgusta, dok bi revanši bili 22. avgusta.

Evropska liga nastavila bi se utakmicama osmine finala 2. i 3. avgusta, a revanši bi bili na rasporedu tri dana kasnije, dok bi se četvrtfinalni mečevi iigrali 10. i 13. avgusta, potom, polufinalni susreti 17. i 20. avgusta, a veliko finale u “Gdanjsk Areni” u Poljskoj na rasporedu je 27. avgusta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *