06/10/2024
20200309_111020

Održana je video-konferencija NS/FS BiH sa predstavnicima klubova Premijer lige BiH, međutim, bez konkretnih zaključaka vezano za nastavak aktuelne sezone.

Klubovi Premijer lige BiH iznijeli su Savezu svoje viđenje raspleta situacije vezano za nastavak prvenstva, a vrlo zanimljiv prijedlog imao je, između istalog, sarajevski Željezničar.

Naime, FK Željezničar je predložio stvaranje tri mini lige, gdje bi u prvoj igrali klubovi od 1. do 4. mjesta, u drugoj od 5. do 8. mjesta, dok bi u trećoj igrali klubovi koji se nalaze između 9. i 12. mjesta.

U konačnici, prema prijedlogu iz FK Željezničar, kada se okončaju pomenute mini lige, posljednjeplasirani tim iz prve grupe bi igrao sa prvim timom iz druge grupe za mjesto koje naredne sezone vodi u Evropsku ligu.

Takav scenario, prema prijedlogu iz FK Željezničar, bio bi pivoljan iz razloga što postoji mogućnost da ne bude okončano Kup takmičenje, ili ukoliko bi pobjednik ovosezonskog Kupa BiH bio jedan od timova koji bi putem prvenstva izborio plasman na međunarodnu nogometnu scenu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *