06/10/2024
IMG_20180605_234532

Dana 26.05.2020. godine održana je video sjednica Izvršnog odbora NS Federacije BiH na kojoj je usvojena informacija predsjednika sa održanog sastanka Izvršnog odbora NS/FS BiH, te sastanka sa klubovima Prve lige Federacije BiH.

Uvažavajući mišljenja klubova Prve lige Federacije BiH, Izvršni odbor NS Federacije BiH je donio odluku o završetku Prve lige Federacije BiH ali i svih takmičenja u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH prema zatečenom stanju.

Fudbalski klub Olimpik iz Sarajeva izborio je kao pobjednik ovosezonske Prve lige FBiH plasman u Premijer ligu BiH za narednu sezonu.

Istovremeno, pobjednici Druge lige FBiH po grupama Centar i Jug, odnosno Vis Simm-Bau iz Kosove i Posušje izborili su plasman u Prvu ligu FBiH, dok pobjednici Druge lige FBiH po grupama Sjever i Zapad, odnosno, Seona i Rudar iz Han Bile zbog neispunjavanja uslova nisu izborili plasman u viši rang takmičenja.

Prema pravilniku NS FBiH iz Sruge lige FBiH po grupama Sjever i Zapad niti jedan klub neće izboriti plasman u Prvu ligu FBiH, s obzirom da je pravilnikom jasno naznačeno da ukoliko prvoplasirani tim ne ispunjava uslove za plasman u viši rang tada se u obzir i ne uzimaju timovi koji su plasirani na niže pozicije.

Također, Izvršni odbor NS FBiH će odluku o popunjavanju i napuštanju svih liga donijeti na narednom sastanku do kada će biti poznate odluke Nogometnog/fudbalskog saveza BiH o pitanju prohodnosti u Premijer ligu BiH, a shodno tome i ostalih takmičenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *