07/10/2024
FB_IMG_1592997637498

U prostorijama Nogometnog saveza Kantona Sarajevo izvršeno je izvlačenje ekipe koja će u narednoj sezoni učestvovati u Drugoj ligi FBiH – grupa Centar.

Biralo se između sarajevskog Saobraćajca i Unisa iz Vogošće, a ekipa koja će u sezoni 2020/2021 ući u drugoligaško društvo je ekipa FK UNIS iz Vogošće, potvrdio je FS KS.

Ovim je poznat i četvrti novi/stari učesnik Dtuge lige FBiH – grupa Centar, a administracija FS KS odlučila je da čestita na tome i poželi mnogo sreće u okviru takmičenja.

“Odluka o ispadanju u niži rang takmičenja se ponajviše očekuju u redovima maglajskog Natrona kao trećeplasirane ekipe sa dna tabele. Ekipa koja je uložile ozbiljna sredstva u vlastitu infrastrukturu, omladinski pogon i gubitak ove ekipe bi predstavljao gubitak i za ligu,ponajviše zbog fanatične maglajske publike. Kao jednu mogućnost spasa vidjeli su u problemima ekipe Žepča i njihovog odustajanja od takmičenja ali teško bi bilo povjerovati da bi grad i privrednici Žepča dozvolili da jedan ovakav klub, sa bogatom istorijom i tradicijom napusti takmičenje. Kao druga opcija spominje se odustajanje od ulaska jedne od ekipa,konkretno ekipe Koline koja bi u ovoj ligi uz Azot imala najveće putne troškove.

Do nas dolaze neke glasine čiju vjerodostojnost ne bismo da ispitujemo ali želimo da Vas damo u razmišljanje. Navodno je na adresu Koline stigla novčana ponuda od 15000 KM kako bi ista ekipa odustala od ulaska u viši rang takmičenja. Vi pogađajte odakle je ta ponuda mogla stići. Rasplet situacije će sigurno biti zanimljiv za pratiti.” – navodi se iz FS KS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *