30/06/2024

Dvije godine unazad, tačnije u maju 2018. godine, reporter portala sportskevijesti.com obišao je stadion Fudbalskog kluba Dobrinja iz Sarajeva, i tada zatekao sve osim jednog iole ozbiljnog nogometnog borlišta, u šta se i naši uvaženi čitaoci mogu uvjeriti kroz naš arhivski video zapis.

Shodno tada zatečenom, mi sa portala sportskevijesti.com smo kroz tekst na tu temu “de facto” uputili apel nadležnim institucijama, ili ma kome nadležnom, da se pozabave ovim terenom, odnosno, obnovom istog, a sve sa ciljem kako bi isti bio svrsishodan, tačnije, kako bi isti služio za odigravanje nogometnih mečeva, bilo amaterskih ili onih profesionalnih.

Dvije godine kasnije, u julu 2020. godine, naš reporter je u sklopu redovnih poslovnih aktivnosti ponovo posjetio ovo nogometno borilište, te konstatovao kako je apel iz 2018. godine urodio plodom, s obzirom da ovaj nogometni teren izgleda potpuno drugačije u odnosu na taj period, izgleda znatno uređenije, i poprilično je adekvatan za odigravanje nogometnih utakmica.

Kada se uporedi stanje terena iz 2018. godine i današnje stanje, razlika je očigledana, a kako danas izgleda Nogometni teren “Dobrinja”, pogledajte u video prilogu u režiji portala sportskevijseti.com, čiji je reporter zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *