07/10/2024
20200303_210112

Seminar za sudije, asistente sudije i posmatrače suđenja Premijer lige BiH biće održan ovog vikenda (18. i 19. juli) u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

“Prvi dan seminara rezervisan je za posmatrače suđenja a svaki učesnik će morati imati i odgovarajuće ljekarsko uvjerenje, kako bi mogao prisustvovati seminaru.

U radnom dijelu predviđeno je nekoliko testova koji obuhvataju „Pravila nogometne/fudbalske igre“, video-test, te neka specifična tematska predavanja.

Seminar za posmatrače suđenja završava se u subotu poslijepodne a nastavlja u nedjelju ujutro kada će u Zenici boraviti sudije i asistenti sudija Premijer lige BiH.

Sudije sa „A“ liste će već u devet sati početi sa fitnes testom a zatim imati provjeru iz poznavanja „Pravila nogometne/fudbalske igre“, kao i video test a posebna tema vezana je i za COVID19 sa aspekta uticaja na takmičenje.

Po istom planu i programu, radiće i druga grupa fudbalskih sudaca asistenata sa „B“ liste Premijer lige.

Ovaj seminar kao i sve ostale aktivnosti koje organizuje NS/FS BiH sprovode se u skladu sa epidemiološkim preporukama i procedurama.” – navodi se iz NS/FS BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *