30/09/2024

Održana je prozivka nogometaša NK Čelik Zenica, a na istoj se pred početak priprema za novu sezonu u kojoj će Zeničani krenuti iz Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona pojavilo se 18 igrača.

Od igrača koji su prošle sezone igrali za Čelik u Premijer ligi BiH, bila su tek trojica, konkretno, Selim Žuna, Hanan Sejmen i Harun Vardo, te se uz njih sa posudbe iz Metalleghe-BSI iz Jajca vratio Mahir Mehić.

Na prozivci je bio i kapiten Fenan Salčinović, koji je najavio da će za desetak dana odlučiti da li će nositi dres kluba naredne sezone ili će na drugi način ostati u klubu.

Inače, prozivku nogometaša Čelika je obavio Nizah Hukić, koordinator omladinskog pogona ovog kluba.

Treninzi kreću od ponedjeljka, a Nizah Hukić će voditi ekipu do zvaničnog imenovanja šefa stručnog štaba prvog tima Čelika.

Današnjoj prozivci nije prisustvovao Adis Nurković koji se nalazi na edukaciji, a trebao bi biti naredne sezone u dvostrukoj ulozi – ulozi golmana i trenera golmana.

Prema Hukićevim riječima trenirati će se više nego što zahtjeva kantonalna liga, a Čelik će imati mladu ekipu.

Dodao je da smatra da bi juniorski tim Čelika mogao bez većih problema izboriti plasman u viši rang takmičenja, te da će igrati protiv „ljudi starijih od 30 godina koji dolaze s posla koji ne treniraju”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *