30/09/2024

Nekadašnji košarkaš Samir Lerić napustio je ono što najbolje zna, odnosno, košarku, te odlučio potražiti zaposlenje u sasvim drugoj oblasti, poprilično netipičnoj za sportiste, nekadašnje ili aktuelne.

Naime, nakon 12 godina reprezentativne karijere u dresu BiH i odigranih pet Eurobasketa i trocifrenim brojem nastupa u državnom dresu po čemu je u tom segmentu i rekorder, potom, osvojenog prvenstva i kupova BiH, Lerić je odlučio otići iz svijeta košarke, te se posvetio sasvim drugom poslu, i sada skladišti i dostavlja proizvode u jednoj sarajevskoj firmi iz oblasti prehranbene industrije.

Lerić, inače, posjeduje diplomu profesora sporta, usmjerenje košarka (DIF), kao i diplomu višeg sportskog trenera, te je pomalo iznenađujuće da nije nastavio sa radom košarci kao trener ili na nekoj drugoj poziciji, što, inače, biva praksa kada su pitanju nekadašnji ili aktuelni sportisti.

U vrijeme aktivne košarkaške karijere koja je trajala gotovo dvadeset godina, Lerić je sa uspijehom nastupao u Turskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji, i BiH, te je tim više čudno da se nakon završetka iste nije ozbiljnije posvetio košarci u nekoj drugoj ulozi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *