06/10/2024
IMG_20200806_160949

Članovi Upravnog odbora NK Čelik Zenica danas su održali konferenciju za štampu na kojoj su podnijeli ostavku zbog toga što Gradska uprava Zenice nije ispunila obećanja data u smjeru oporavka kluba.

“Memorandumom smo tražili od grada mjesečno 45.000 KM i da se potpise reprogram s poreznom upravom. Dobili smo obećanje da će to biti, samo da uđemo u klub. Prihvatili smo se tih obaveza, ali kao zvanični predstavnici NK Čelik nismo dobili podršku od Grada Zenice i ono što su nam obećavali. Tražili smo ono osnovno da bi klub funkcionisao. Ulaskom u klub zatekli smo dugovanja od 1,4 milion KM koja nas mogu blokirati i igranjem u kantonalnoj ligi. Na nagovor Gradske uprave uspjeli smo za mjesec dana dugovanja prema igračima spustiti na nekih 350.000 KM uz uvjet da se ta sredstva isplate, a uz usmeno obećanje Gradske uprave smo pregovarali. Uprkos svakodnevnim razgovorima, sastancima, obećanjima, Grad nam nije pružio podršku i ne postoji realan izgled da će ispuniti obećanje.” – istakao je Jasmin Begagić, član menadžmenta NK Čelik Zenica.

“Napravili smo stvari koji neki nisu za 20 godina. Napravili smo dres koji je po prvi put trebao biti predstavljen u našem fan shopu kao zahvala Gradu Zenici, dogovorili smo i firmu koja bi od Nove godine davala 50.000 KM godišnje. ” – izjavio je predsjednik UO NK Čelik Zenica, Armin Gafurović.

“Budžet Zenice je preko 60 miliona KM, a mi smo tražili 600.000 KM godišnje. To je manje od 1 posto, zar Čelik to ne zaslužuje u Zenici? Dug Slobode je veći nego naš, Sloboda je u Premijer ligi, a mi smo u kantonalnoj zahvaljujući ljudima koji su bili u klubu i odlučivali o ovoj sudbini. Gradska uprava je dovela investitora i zbog toga smo očekivali podršku, da pročiste njihove dugove.” – kazao je Tarik Hadžimahmutović, advokat i član UO NK Čelik Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *