07/10/2024
pejo

Srbijanski internacionalac Aleksandar Pejović novi je igrač FK Sarajevo nakon što je potpisao ugovor sa akruelnim prvakom Bosne i Hercegovine u trajanju od dvije godine.

“Drago mi je što sam dogovorio sve uslove sa FK Sarajevo, ovo je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i sigurno da će biti velika čast braniti boje ovog kluba. Mogu reći da sam upoznat sa ekipom Sarajeva i kvalitetom ove lige, Sarajevo je osvojilo dvije titule u posljednje dvije godine i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Očekuju nas i utakmice u Evropi, te se nadam da ćemo i na tom polju ostvariti što bolji rezultat.”

Ovaj 29-godišnji igrač do sada je u karijeri igrao u Srbiji za Slogu iz Požege, Slobodu Užice, OFK Beograd, Mladost Lučani, te Radnički iz Ništa odakle je i došao u redove sarajevskog premijerligaša, a igrao je još i u Bjelorusiji za Dinamo Minsk, te u Francuskoj za Trelissac.

Aleksandar Pejović igra na poziciji defanzivnog veznog, a po potrebi može pokriti i ostale pozicije na sredini terena.

“Mislim da će Aleksandar dodatno pojačati konkurenciju u veznom redu našeg kluba, riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala na našim prostorima, te igraču koji ima preko 200 nastupa u najvišem rangu srpskog fudbala.” – istakao je koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo, Emir Hadžić.

Pejović je ove sezone prije dolaska u FK Sarajevo upisao tri nastupa za ekipu Radničkog u kojima je postigao jedan pogodak, te upisao jednu asistenciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *