06/10/2024
IMG_20191012_144709

Nogometni/Fudbalski savez BiH obavijestio je zvaničnim putem medije u BiH o mogućem broju istih za meč nogometne reprezentacije BiH u okviru drugog Lige nacija A sa Poljskom u Zenici.

“Poštovani predstavnici medija,

Obavještavamo Vas da prijave za akreditacije za utakmicu UEFA Lige nacija između BiH i Poljske možete slati od danas, 18. avgusta 2020. pa do 29. 8. 2020. do 12:00 sati.

Akreditovanje za ovaj susret koji se igra 7. septembra 2020. na stadionu Bilino polje u Zenici moguće je jedino putem online aplikacije u PRESS sekciji na zvaničnoj web stranici Saveza (www.nfsbih.ba).

U skladu sa trenutnim epidemiološkim mjerama i UEFA Return to play Protocol smjernicama, moraćemo prilagoditi i medijske aktivnosti te Vas molimo za razumijevanje, posebno kad je riječ o ograničenom broju prisutnih predstavnika medija.

Evidentno je da nećemo moći odobriti većinu zahtjeva za akreditacije, zbog ograničenog broja medija koji mogu biti na tribini stadiona u Zenici. Zato Vas molimo da prijavite najviše jednog novinara po redakciji jer će NS/FS BiH biti u mogućnosti izdati ukupno 25 novinarskih akreditacija za domaće i novinare koji prate gostujuću selekciju.

Broj mjesta za fotoreportere je takođe ograničen i iznosi ukupno 16 tako da će prednost imati predstavnici foto-agencija koje koristi veći broj medija.

Molimo Vas da poštujete navedene rokove jer se aplikacija automatski zatvara 29. 8. 2020. u 12:00 sati i naknadno apliciranje neće biti moguće.

O statusu Vašeg zahtjeva kao i procedurama koje će se primjenjivati na stadionu informacije ćete najkasnije dobiti do 3.9. 2020.

Utakmica Italija-BiH

Na osnovu informacija koje smo dobili od Italijanskog fudbalskog saveza obavještavamo predstavnike bh medija da u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u toj zemlji i procedurama Italijanske vlade vezanim za COVID-19, neće biti moguće izvršiti akreditovanje novinara iz Bosne i Hercegovine za utakmicu koja se igra 4. 9. 2020. u Firenci.

Eventualno se, u skladu sa aktuelnim Protokolom o mjerama zaštite COVID-19, koji je na snazi do 7. septembra 2020, mogu razmatrati zahtjevi dopisnika bh medija sa sjedištem u Italiji. Molimo bh. medije da zahtjev za akreditovanje dopisnika iz Italije, pošalju na mail adresu info_nsbih@nsbih.ba najkasnije do 24. 8. 2020. do 12 sati. Zahtjev treba da sadrži osim imena i prezimena aplikanta, ime medijske kuće, funkciju sa opisom obaveza koje će aplikant imati na događaju koji prati, datum i mjesto rođenja, e-mail adresu, broj telefona.” – navodi se iz NS/FS BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *