22/09/2024

Povodom predstojećeg susreta 5. kola u okviru Premijer lige BiH između Željezničara iz Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, obratio se šef stručnog štaba sarajevskog tima, Amar Osim, i istakao glavne adute svog tima.

“Opet drugačija utakmica od prethodnih. Bili smo protiv Slobode favoriti, sad smo apsolutni favoriti. Mladost je spretno i sretno osvojila bod protiv Sarajeva. Ekipa su koja je primila najviše golova. Mi smo kao prvi, nije kao, nego jesmo. Imamo evropsku utkamicu o kojoj čovjek htio ne htio već počinje razmišljat i u takvim okolnostima dočekujemo Mladost. Više će se nas pitati, nego njih. Toga se i bojim. Nismo imali ovakve utakmice, možda protiv Zvijezde 09 prošlo prvenstvo. Protiv Mladosti smo u sličnim okolnostima odigrali u oktobru i dobili jedva 2:12 .

Mi ćemo se truditi da evropska utakmica ne utiče sutra, da ne mislimo o tome. Želimo na pauzu otići sa pet pobjeda kao prvi. Čak i ta činjenica može olakšati utkamicu u Haifi, da odigramo rasterćenije, jer smo tu realno autsajderi. Ali trudit ćemo se da Izrael ne spominjemo, jer nam je sutra utakmica važna. Ne smije nam se ponoviti prošla sezone, gdje smo izgubili prvo mjesto zbog tih nekih utakmica kući.” – istakao je Osim, što možete poslušati i pogledati u sljedećem video prilogu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *