06/10/2024
IMG_20200822_204102

Večeras je u Širokom Brijegu odigran susret petog kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Borca iz Banjaluke.

Široki Brijeg – Borac Banjaluka 3:0

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu večeras su u okviru petog kola Premijer lige BiH snage odmjerili Široki Brijeg i Borac iz Banjaluke.

Širokobriježani su dobro ušli u meč, i već u 23. minuti došli do vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Radeljić.

Četrnaest minuta kasnije, tačnije u 37. minuti domaći su postigli i drugi pogodak i poveli sa 2:0, strijelac za, ujedno i rezultat prvog poluvremena, bio je Jović.

I u nastavku meča, kao i u prvom poluvremenu, ponovo bolja igra Širokog Brijega, koji u 51. minuti pogotkom Pervana povećava svoju rezultatsku prednost na 3:0, te faktički rješava pitanje pobjednika ovog duela.

Od te 51. minute pa do kraja meča ponovo bolja igra domaćih, dok su gosti čitav susret bili poprilično bezopasni, međutim, rezultat se ipak više nije mijenjao, te je 3:0 za Široki Brijeg bio i konačan epilog ovog meča.

Široki Brijeg je sa ovom pobjedom sada drugoplasirani tim prvenstva, dok Borac nakon večerasnjeg poraza sada zauzima treću poziciju u prvenstvu.

https://youtu.be/cCFOcIlc5Wg
Video: Arena Sport

Zrinjski Mostar – Sloboda Tuzla 1:0

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” snage su u okviru petog kola Premijer lige BiH odmjerili Zrinjski i Sloboda iz Tuzle.

Prvo poluvrijeme ovom meča proteklo je u otvorenoj igri oba tima, a u takvom pristupu igri bolje su se snašli Mostarci, koji u 21. minuti pogotkom Mašića dolaze do vodstva rezultatom 1:0, što se na kraju ispostavilo i kao trenutak odluke na meču, s obzirom da je Zrinjski došao i do pobjede upravo ovim rezultatom.

Zrinjski je ovim trijumfom sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sloboda nakon poraza ostala osmoplasirana.

https://youtu.be/MDTgVmF9eP0
Video: Arena Sport

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog petog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *