08/07/2024

Odigrana su dva današnja susreta petog kola Premijer lige BiH, susreti u Tuzli i u Krupi na Vrbasu.

Tuzla City – Olimpik Sarajevo 3:2

Foto: Facebook/ FK Olimpik Sarajevo

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas su se u okviru petog kola Premijer lige BiH sastali timovi Tuzla City i Olimpik iz Sarajeva.

Ovaj susret je idealno počeo po domaće, koji su u 26. minuti već vodili sa 2:0, strijelci su bili Ubiparip iz jedanaesterca u 19. minuti, i Nukić u pomenutoj 26. minuti, međutim, u 28. minuti Milanović iz redova Olimpika pogađa mrežu Tuzlaka i smanjuje vodstvo na 2:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena, uz podatak da je nakon početnog vodstva domaćih isključen trener sarajevskog tima, Darko Vojvodić.

U nastavku meča Tuzla City u 61. minuti povećava vodstvo na 3:1, strijelac je bio Barišić, međutim, u 92. minuti Olimpik pogotkom Osmanovića smanjuje vodstvo Tuzlaka na 3:2, a što je ujedno bio i konačan rezultat susreta.

Tuzla City je ovom pobjedom ponovo u vrhu prvenstvene tabele, dok je Olimpik i dalje posljednjeplasirani tim prvenstva bez ijednog osvojenog boda.

https://youtu.be/TQP80lPJ328
Video: Arena Sport

Krupa – Radnik Bijeljina 1:1

Foto: Facebook

U Krupi na Vrbasu danas su se u okviru petog kola Premijer lige BiH sastali Krupa i Radnik iz Bijeljine.

Nakon prvih četrdeset i pet minuta ovog duela nije bilo pogodaka, a u nastavku prvobitno Radnik pogotkom Zukića u 59. minuti dolazi do vodstva od 1:0, međutim, u 69. minuti domaći pogotkom Mandića poravnavaju rezultat na 1:1, a što se na kraju ispostavilo i kao konačan epilog ovog duela.

Ovom podjelom bodova oba tima su ostala na začelju prvenstvene tabele, ali ipak na pozicijama koje garantuju opstanak u ligi i za narednu sezonu.

https://youtu.be/-jiSJsRksg4
Video: Arena Sport

Tabela nakon nepotpunog petog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *