20/09/2024

U švicarskom Nyonu danas je sa početkom u 13 sati na programu žrijeb parova drugog pretkola Evropske lige, te svoje protivnike u ovoj rundi takmičenja čekaju i bosnskohercegovački klubovi Željezničar iz Sarajeva, Zrinjski iz Mostara, i Borac iz Banjaluke.

U ovoj rundi takmičenja jedino će Zrinjski iz Mostara imati status nosica, dok će Željezničar, ukoliko eliminiše izraelski Maccabi iz Haife u okviru zaostalog susreta prvog pretkola takmičenja, te Borac iz Banjaluke biti nenosioci.

Već su poznate i skraćene liste protivnika bosanskohercegovačkih klubova, te će tako Zrinjski iz Mostara za svog rivala moći dobiti Renovu iz Sjeverne Makedonije, Kukesi iz Albanije, te Olimpiju iz Ljubljane iz Slovenije.

Nadalje, pobjednik iz meča prvog pretkola Evropske lige između izraelskog Maccabija iz Haife i Željezničara iz Sarajeva igraće protiv ruskog Dynama iz Moskve, turskog Galatasaraya iz Istanbula ili Kairat Almatyja iz Kazahstana.

Naposlijetku, mogući protivnici Borca iz Banjaluke su francuski Stade de Reims, portugalski Rio Ave, te Glasgow Rangers iz Škotske.

Također, put kroz prekola Evropske lige nastaviće i FK Sarajevo, koje će igrati treće pretkolo takmičenja, a u žrijebu za isto imaće status nosioca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *