06/10/2024
20200815_190341

Kompanija m:tel postala je nedavno sponzor Prve lige FBiH i Prve lige RS, što u prevodu znači da će utakmice u ovim prvenstvima biti emitovani u direktnim TV prijenosima putem kanala Arena Sport.

Ipak, klubovima se na ovaj način javio problem, s obzirom da niko osim m:tel kompanije više ne može snimati ni prenositi utakmice, a prije svega lokalne TV stanice, bez obzira da li za njih postoji osiguran direktan prenos.

Također, veliki problem za klubove predstavlja što sada moraju isticati logotip m:tel kompanije na dresovima i opremi, a problem je taj što će taj logotip vjerovatno zamijeniti neki od kompanija od kojih klubovi dobijaju novac kroz sponzorski ugovor.

Uslijed toga, svi klubovi Prve lige FBIH poslali dopis NS FBIH da ne prihvataju sponzorstvo kompanije m:tel koje je vise nego smješno u odnosu sta se trazi od klubova zauzvrat.

Klubovi Prve lige FBiH uputili dopis Savezu, koji prenosimo u cjelosti:

“U skladu sa dopisom NS FBIH koji je upućen svim klubovima Prve lige FBiH, a u vezi potpisanog sponzorskog ugovora između NS FBiH i sponzora mtel i naloženih obaveza klubovima koje trebaju biti izvršene do odigravanja utakmica 5. kola, obavještavamo Vas da ne prihvatamo naložene obaveze, niti sponzorstvo na način kako stoji u pomenutom dopisu.

Naime, brendiranje na način kako se to traži u dopisu ne možemo izvršiti iz razloga što obim brendiranja i još uvijek neizdvojena sredstva nisu u realnom odnosu imajući u vidu koliko sredstava klubovi dobiju od drugih sponzora i kakve reklamne usluge im pruže za ta sredstva.
Stoga predlažemo održavanje zajedničkog sastanka predstavnika svih klubova Prve lige FBiH sa predstavnicima NS FBiH i mtel-a u što kraćem roku na kojem bi definisali sve detalje oko realizacije potpisanog ugovora.

Do tada, obavještavamo Vas da nećemo vršiti reklamiranje, niti bilo kakvo brendiranje navedenog sponzora.

S poštovanjem.” – stoji u dopisu klubova Prve lige FBiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *