20/09/2024

Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji, da je nogometaš Muhamed Bešić sjedio tokom intoniranja državne himne u Firenci na susretu Lige nacija A između reprezentacija Italije i BiH, NS/FS BiH je obavijestio javnost da Muhamed Bešić ni jednog trenutka nije iskazao nepoštovanje prema nacionalnoj himni, a kompletno saopštenje krovne kuće nogometa u BiH prenosimo u nastavku teksta:

“Istina, na kraju intoniranja italijanske himne Bešić je imao problema sa opremom, koja ga je stezala, pa je na trenutak sjeo kako bi je popravio.

Muhamed Bešić se uvijek profesionalno i sa patriotizmom odnosio prema himni svoje zemlje i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao ne štedeći se ni jednog trenutka.

Zato, nije zaslužio, niti je korektno da se na njegov račun upućuju kritike a da se pri tome ne provjeri da li je njegov čin znak nepoštovanja ili određenih problema, o čemu se u ovom slučaju radilo.

Ovim komentarima pokušava se u drugi plan staviti sjajan rezultat koji su sinoć u Firenci napravili naši momci, među kojima je bio i Bešić.” – navodi se iz NS/FS BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *