06/10/2024
FB_IMG_1599548422187

U Zenici je odigran susret drugog kola grupe 1 Lige nacija A između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Poljske.

BiH – Poljska 1:2

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici snage su u okviru drugog kola grupe 1 Lige nacija A odmjerile reprezentacije BiH i Poljske.

Prilika nije bilo sve do 24. minute kada reprezentacija Bosne i Hercegovine dolazi do prednosti od 1:0, konkretno, Jan Bednarek je u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Elvira Koljića i arbitar Cüneyt Çakır je dosudio jedanaesterac, a koji je realizovao Haris Hajradinović.

Poljaci su prvu šansu imali u 36. minuti, Kamil Grosicki je izveo korner sa desne strane, a Kamil Glik glavom loptu šalje pored gola, da bi u 45. minuti na semaforu stajalo 1:1, preciznije, gosti su izveli korner nakon kojeg Glik pogađa mrežu domaćih za ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča gosti su opasniji, te preokreću rezultat u 67. minuti, tačnije, dolaze do vodstva rezultatom 2:1, Grosicki dobro skače nakon centaršuta Macieja Rybusa i glavom loptu šalje u mrežu golmana reprezentacije BiH, što je na kraju bio i konačan rezultat ovog duela.

Poljska je ovim trijumfom sada na bilansu od tri boda, dok je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala na jednom bodu.

Nakon meča se obratio i selektor reprezentacije BiH, Dušan Bajević, koji je istakao sljedeće:

„Poljska je ostvarila zasluženu pobjedu i čestitam im. Mi smo igrali dobro u početku, međutim od 35’ oni su bili bolji. Radili smo neke stvari koje nisu bile logične i moraćemo da izvučemo pouke iz svega. Morali smo promijeniti neke igrače u odnosu na meč sa Italijom jer nisu bili dovoljno spremni za dva meča. Nismo potcijenili protivnika, već u ovom periodu nisu svi dovoljno spremni.

Mi smo i htjeli da vidimo neke stvari pred baraž i dobili smo odgovore koje smo tražili. Smatram da smo spremni i vjerujem ovim igračima. Večerašnja utakmica nije bila na nivou sa naše strane, ali i to može da bude pouka.“

Tabela nakon dva odigrana kola u okviru grupe 1 Lige nacija A:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *