08/07/2024

U glavnom gradu Moldavije, u Kišinjevu, danas je odigran prvi susret šestog kola grupe 9 kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo između reprezentacija Moldavije i BiH.

Moldavija – BiH 1:1

Na stadionu “Zimbru” u Kišinjevu danas su u okviru šestog kola grupe 9 kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Sloveniji snage odmjerile reprezentacije Moldavije i BiH.

Prvo poluvrijeme ovog meča bilo je sadržajno što se tiče udaraca prema golu obje selekcije, međutim, nije bilo pogodaka i okončalo se rezultatom 0:0, da bi u nastavku meča reprezentacija BiH pogotkom Beganovića u 56. minuti došla u vodstvo rezultatom 1:0, te u dobru situaciju da iz ovog duela na svoj saldo doda tri nova boda.

Ipak, da tri boda ne odu na bodovni saldo selekcije BiH pobrinuli su se Moldavci u 87. minuti, kada iz jedanaesterca poravnavaju rezultat na 1:1, strijelac za ispostaviće se i konačan epilog ovog meča bio je Craciun.

Selekcija BiH je ovim remijem sada na trećoj poziciji tabele, uz istina meč više u odnosu na konkurenciju, i sa veoma malim šansama da se domogne plasmana na Evropsko prvenstvo, dok je Moldavija nakon neriješenog rezultata i dalje ostala na posljednjoj poziciji ove kvalifikacione grupe.

https://www.dailymotion.com/video/x7w1ok8

Tabela nakon nepotpunog šestog kola kvalifikacione grupe 9 za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Sloveniji:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *