30/09/2024

Odigran je prvi susret današnjeg programa sedmog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Olimpika i Veleža iz Mostara.

Olimpik Sarajevo – Velež Mostar 2:1

Na stadionu “Otoka” u Sarajevu danas su se u okviru drugog kola Premijer lige BiH sastali Olimpik i Velež iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme proteklo je uglavnom u izjednačenoj igri oba rivala, oba tima stvorili su i nekoliko šansi za pogotke, međutim, pogodaka ipak nije bilo, te je rezultat od 0:0 bio i ishod prvog dijela ovog duela.

U nastavku meča Olimpik je u 52. minuti pogotkom Adžema došao do vodstva rezultatom 1:0, te su Sarajlije na taj način najavili mogućnost pozitivnog ishoda na ovom susretu.

U 56. minuti Olimpik je pogotkom Osmanovića poveo sa 2:0, i činilo se tada da će domaći ostvariti sigurnu pobjedu.

Ipak, Mostarci u 68. mimuti pogotkom Cvijanovića iz jedanaesterca smanuju vodstvo domaćih na 2:1, i susretu vraćaju rezultatsku neizvijesnost.

Nakon toga Olimpik u 76. minuti ostaje i sa igračem manje, pošto je Adžen dobio drugi žuti, odnosno, crveni karton, međutim, Sarajlije su se do kraja meča uspjeli odbraniti, te reziltatom 2:1 doći do veoma važna tri boda.

Nakon ove pobjede Olimpik je i dalje posljednji na prvenstvenoj tabeli, dok je Velež nakon poraza ostso u srrdini prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog sedmog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *